Ocuvite Complete

Vitaminer och mineraler för dina ögon

Att se är viktigt. Det är en fråga om frihet och självständighet. Kroppen åldras och ögonen åldras självklart med den. Genom att ta hand om vår kropp, och därmed även våra ögon, kan vi göra oddsen så goda som möjligt för att behålla en god ögonhälsa även när vi blir äldre.

Vad är fria radikaler, antioxidanter och oxidativ stress?

Fria radikaler är en typ av molekyler, som bildas i kroppens celler. En del fria radikaler kan vara bra för oss, andra skadliga. Antioxidanter är ämnen som är bra för oss genom att oskadliggöra fria radikaler.Bland antioxidanterna återfinns vissa mineraler och vitaminer. När vi har obalans mellan skadliga fria radikaler och hjälpande antioxidanter, utsätts vi för vad som kallas oxidativ stress. Sådan kan uppstå var som helst i kroppen, även i ögonen.

En balanserad kost är viktig för hälsan och har också betydelse för ögonens välmående. Ocuvite Complete är ett kosttillskott som innehåller näringsämnen, som vi genom forskning vet kan bidra till att bibehålla normal syn. Här får du veta mer om dem och en del andra näringsämnen som också ingår i Ocuvite Complete.

Viktiga funktioner och fördelar

Viktiga funktioner och fördelar

  • Ett kosttillskott för ögat
  • Innehåller näringsämnen som kan bidra till att bibehålla normal syn
  • 2 kapslar en gång om dagen tillsammans med måltid

Innehåll i Ocuvite Complete

Innehåll i Ocuvite Complete

DHA (Omega-3): Det finns flera olika typer av omega-3. En av dessa kallas DHA. Det är en speciell sorts fett, som har många viktiga funktioner i kroppen. Ögats synceller (tappar och stavar) i näthinnan, och särskilt i gula fläcken, innehåller mycket av just DHA. Det bidrar till att bibehålla normal synförmåga.

Zink: Är en mineral, som hjälper kroppen att omsätta fettsyror. Den bidrar till bibehållen normal synförmåga och skyddar mot oxidvit stress.

C-vitamin: En antioxidant som har många viktiga funktioner i kroppen. Bland annat gör den det lättare för kroppen att ta upp järn. C-vitamin skyddar också mot oxidativ stress.

E-vitamin: En annan viktig antioxidant, som skyddar mot oxidativ stress.

Lutein: Är ett färgämne som finns i till exempel gula och orangea grönsaker och gröna bladgrönsaker. Ögats gula fläck (makula) innehåller mycket lutein.

Zeaxantin: Är en nära släkting till lutein och fungerar på ungefär samma sätt. Även zeaxantin finns det gott om i gula fläcken. Lutein och zeaxantin är de ämnen som ger gula fläcken dess färg.

Ocuvite Complete är ett kosttillskott som inte kan ersätta en varierad kost. Men det är ett bra komplement för den som vill få i sig zink, E-vitamin, C-vitamin, lutein, zeaxantin och DHA/omega-3.

Ocuvite Complete rekommenderade dos är två kapslar en gång om dagen tillsammans med måltid. Den rekommenderade dosen ska inte överskridas.

Hur mycket av varje ämne som ingår i Ocuvite Complete kan du hitta här

En förpackning innehåller 60 kapslar och kan köpas på apotek och hos välsorterade optiker.

Tilläggsinformation

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page