Över 40 år? Dags för läslinser!

Många svenskar använder glasögon när man ska läsa.
Det är omständligt – och faktum är att det finns betydligt smidigare sätt att se bra på alla avstånd.
Här är kontaktlinsen för dig med presbyopi–en lins som har samma fukthalt som ögats hornhinna.

Presbyopi kallas även för ålderssynthet och är en av de vanligaste ögonåkommorna som finns. Det innebär att man med tiden ofta ser sämre, framför allt på nära håll. Det kan till exempel vara svårt att tyda sms på mobilen, att titta i menyn på en restaurang eller att läsa en bok.

Problemet uppkommer vanligtvis efter 40-årsåldern och har fått till följd att många har ett par läsglasögon som de tar av och på flera gånger varje dag. Det händer även att man glömmer dem på sitt skrivbord, i sin ficka eller uppe på huvudet. Många går dessutom runt och ser dåligt för att de antingen inte förstår att synen har förändrats eller ibland inte ”vill känna sig gammal”. I vissa fall har man flera glasögon som man växlar mellan, t.ex. har man ett par till vardags och byter till ett par andra när man läser.

Att ständigt gå runt med läsglasögon kan vara krångligt – särskilt som det numera finns en kontaktlins för att slippa brillor. Kontaktlinsen heter Biotrue ONEday for Presbyopia och är utformad just för att användaren ska se bra på såväl nära som medel- och längre avstånd. Kort förklarat använder ögat olika delar av linsen beroende på vilket avstånd man vill fokusera sin syn. För att se klart på nära håll använder ögat den inre delen av linsen, medan den yttre zonen på kontaktlinsen hjälper till vid skärpa på längre avstånd.

Tekniken bakom kontaktlinser har gått framåt enormt de senaste åren och Biotrue-linsen är utrustad med samma fukthalt som ögats hornhinna, 78 procent. Det gör att man får en bekväm syn hela dagen - på alla avstånd. 

 

Biotrue ONEday for Presbyopia är medicinteknisk produkt

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc