Därför är det viktigt att välja rätt produkt.

Optiker rekommenderar regelbundna synundersökningar – och det handlar inte bara om att synen förändras. Det är också ett tillfälle att få prova nyare kontaktlinser.

Många människor kontrollerar regelbundet sin hälsa – och det är väldigt vanligt att gå till tandläkaren åtminstone en gång varje år.

Men det är inte alla som ser över sin syn regelbundet, trots att styrkan kan förändras en hel del över tid.

Utbildade optiker rekommenderar alla att se över synen med jämna mellanrum. Det gäller särskilt de som redan bär glasögon eller kontaktlinser.

– Vi uppmanar alla linsbärare att gå på kontroll en gång om året, just för att fortsätta ha en problemfri linsvardag. Samtidigt som man får både ögon och styrkor kontrollerade kan man prova nyare produkter, säger den norska optikern Kari Anne Jahr som arbetar för Bausch + Lomb.

En produkt som kommit fram de senaste åren är den bioinspirerade kontaktlinsen Biotrue ONEday. Kontaktlinsen har samma vatteninnehåll som ögats hornhinna, 78%, och är anpassad för att behålla fukten i upp till 16 timmar.

Många linsanvändare upplever att kontaktlinserna kan börja skava i ögat efter några timmars användande, men Biotrue ONEday är designad för att linsen ska kännas bekväm att ha i ögat hela dagen.

Kontaktlinsen finns för såväl astigmatism som för de som behöver olika styrkor på olika avstånd.

 

Biotrue ONEday är medicintekniska produkter 

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page