Här är orsaken till problemen – för 8 av 10 med torra ögon.

Studier visar att 86 procent av oss med torra ögon har för lite lipider i tårfilmen* – vilket innebär att ögonen har svårt att behålla tårvätskan.

Många svenskar har en vardag som präglas starkt av skärmanvändning. Både på arbetet och hemma har man konstant tillgång till dator, tv, mobilen och läsplattor. Med timme efter timme framför skärmen är det lätt att ögonen blir torra och trötta eftersom man blinkar betydligt färre gånger och därmed inte tillför lika mycket fukt till sina ögon.

Konsekvenserna är flera. Det kan börja svida, ögonen kan rinna eller kännas som sandpapper. Det kan kännas besvärande – särskilt om man rör sig ute bland folk.

Men det finns en lösning på problemen. Enkelt förklarat gäller det att hålla ögonen fuktiga - för precis som fuktande kräm för huden behöver också ögonen behandling dag som natt.

Ett bra val då är att använda Oxyal Triple Action som stärker tårfilmens alla tre lager och  dropparna tillför både fukt och viktiga lipidkomponenter.

Brister i lipidlagret är faktiskt orsaken till problemet för mer än åtta av tio personer med torra ögon. Tårvätskan får sitt fett från de Meibomska körtlarna som sitter på ögonlockskanten och detta lipidlager bidrar till att stabilisera och förhindra avdunstning av tårfilmen. Vid problem med torra ögon är det ofta problem med de Meibomska körtlarna som kan vara förstoppade eller av någon anledning har en nedsatt funktion,  som en följd av till exempel A-vitaminsyror som används vid behandling av akne. Det innebär att tårfilmen inte håller den kvalitet som krävs och spricker upp för tidigt mellan blinkningarna, vilket är fallet med torra ögon.
– Utöver symtom som irritation, kliande och ljuskänslighet kan det även leda till inflammation och sårutveckling på ögats yttersta yta, säger Sten Ræder, ögonläkare vid Tørreøyneklinikken i Oslo.  

Genom att använda Oxyal Triple Action, som både innehåller fukt och lipider, täpps tårfilmen till och fukten kan bevaras. 

Ögondropparna är också skonsamma mot ögonen och innehåller inga konserveringsmedel. De kan användas varje dag – så ofta man själv önskar. Bär man linser ska dessa tas ut innan applicering, vänta sedan 15 minuter innan linserna sätts i.

Man köper enkelt dropparna HÄR genom att klicka på länken

* Lemp MA, Crews LA, Bron AJ, et al. Distribution of aqueous-deficient and evaporative dry eye in a  clinic-based patient cohort: a retrospective study. Cornea 2012; 31:472–478

Oxyalprodukterna är medicintekniska produkter OXY/SE/1811/0097

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc