Oxyal

Ytterst på ögat finns ett tunt vätskeskikt, tårfilmen. Dess uppgift är att fukta, skydda och jämna ut ögats yttersta lager, så att hornhinnan kan bryta ljuset på bästa sätt. Tårarna innehåller en rad olika ämnen som smörjer och skyddar ögat mot infektioner och uttorkning.

Trots detta upplever vi ibland att ögat känns torrt och irriterat. Orsakerna till detta kan vara flera, vår inomhusmiljö kan vara ett exempel. Bakomliggande sjukdomar kan också orsaka besvär i ögat.

Oxyal skyddar, fuktar och smörjer

Oxyal® smörjande droppar kan hjälpa till att lindra besvär när ögonen känns torra, trötta eller irriterade. Dropparna innehåller hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i våra ögon. Där hjälper det till att fukta, smörja och skydda ögats yta.

Oxyal innehåller också ett unikt konserveringsmedel (Oxyd®) som omvandlas till syre, vatten och naturliga salter direkt när dropparna kommer i kontakt med ögat. Man kan förenklat säga att Oxyal är konserverat i flaskan men fritt från konserveringsmedel i ögat när omvandlingen skett. Det innebär att du kan använda Oxyal även om du har kontaktlinser.

En droppe ger lindring

För de allra flesta räcker en eller två droppar Oxyal i varje öga för att lindra besvären. Du kan droppa vid behov eller så ofta din läkare eller optiker har rekommenderat. Oxyal finns i en praktisk droppflaska om 10 ml. Öppnad flaska är hållbar i två månader.

Oxyal kan du köpa på apotek och hos välsorterade optiker. Finns att köpa här.

Viktiga funktioner och fördelar

Viktiga funktioner och fördelar

  • Skyddar, fuktar och smörjer
  • Innehåller konserveringsmedel (Oxyd®) som omvandlas till syre, vatten och naturliga salter direkt när dropparna kommer i kontakt med ögat
  • Kan användas tillsammans med kontaktlinser

Tilläggsinformation

Tilläggsinformation

Oxyal är en medicinteknisk produkt

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page