Så fick Anette, 58, lindring för sina torra ögon

Annette Andskar, 58, arbetar på kontor och spenderar större delen av sina arbetsdagar framför en datorskärm. Trötta och grusiga ögon har länge varit ett problem som vanliga ögondroppar inte hjälpt mot.

Annette bestämde sig därför att göra en torra- ögon- analys för att kolla sin tårfilm. Hon hade läst att man nu, förutom hos ögonläkare och optiker, kan göra det på vissa Apotek så hon valde att besöka Apoteket i Täby Centrum.

– På Apoteket kollade de mina kanaler som sitter innanför ögonlocket och förklarade att ett problem ofta är att man blinkar för sällan när man sitter framför en dator eller mobil och koncentrerar sig. Det gör att filmen som skyddar ögat tunnas ut, förklarar Anette.

Testet på Apoteket börjar med en dialog kring synhälsa och torra ögon, man får sedan titta in i en maskin samtidigt som man försöker undvika att blinka så länge man kan. Resultatet laddas sedan in i en dator som berättar vilka eventuella problem och brister som finns i ögat.

– De kunde se att mina fettkanaler som sitter vid ögonfranskanten delvis var igentäppta. Rådet jag fick var att rengöra franskanten kontinuerligt och sedan använda bra ögondroppar som tillsätter lipider morgon och kväll. Jag fick reda på att oftast beror torra ögon på att man har brist på lipider. Lipiderna hjälper visst till att både smörja ögat och förhindra avdunstningen av fukten i ögat. Jag fick reda på massor av saker om mina ögon som jag inte hade en aning om vilket var spännande. Jag tror att det är många fler som behöver samma sak och som verkligen kan hjälpas av det här testet.

Anette köpte Oxyal Triple Action och har nu använt dropparna en tid, både morgon och kväll.

Hon började med ögondropparna och resultatet blev positivt. 

– Första veckan så hade jag lite utmaningar med dropparna eftersom jag inte var van vid pumpen. Jag kände dock att dropparna hjälpte och det kändes skönt ögat. Efter bara efter ett par dagar så hade jag fått in tekniken, säger Anette Andskär

Hon fortsätter:

– Nu har det gått någon månad och jag klarar mig inte utan dem.

Lösning för trötta ögon dygnet runt

Ögondroppen Oxyal Triple Action innehåller hyaluronsyra, karbomer och lipidkomponenter som hjälper till att stärka tårfilmens alla tre lager: mucinlagret, vätskelagret och lipidlagret. Ögondropparna ger både omedelbar och långvarig lindring. Genom att använda droppar morgon och kväll ger man ögat lindring dygnet runt. Oxyal Triple Action ögondroppar är skonsamma mot ögonen då de är fria från konserveringsmedel. De kan användas varje dag så ofta man själv önskar. Bär man linser ska dessa tas ut innan applicering, vänta sedan 15 minuter innan linserna sätts i.

För att ge ögonen en vårdande behandling under natten så kan man med fördel kombinera med  Oxyal Care Gel nattetid – en gel som innehåller både karbomer och dexpanthenol. Gelen appliceras 15 minuter innan  sänggående och bidrar till en uppfriskande och skyddande effekt på ögat. På så vis får man en komplett lösning för torra och trötta ögon dag och natt.

Du köper ögondropparna enkelt här 

 

Oxyalprodukterna är medicintekniska produkter OXY/SE/1811/0098

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page