88% av alla astigmatiker använder inte rätt linser

88 procent av alla astigmatiker använder inte rätt kontaktlinser.
Men nu finns ett riktigt bra läge att få testa Biotrue ONEday for Astigmatism – endagslinserna som behåller fukten i upp till 16 timmar.
– De känns bra att ha på sig även när kvällen närmar sig, säger optikern Kari Anne Jahr hos Bausch+Lomb Nordic.

Utvecklingen av kontaktlinser har gått framåt enormt de senaste åren. Ändå är det många människor som fortsätter att använda samma linser de alltid haft – trots ny teknologi och nytt material.

Bland astigmatiker är det dessutom enbart 12 procent som använder rätt kontaktlinser, det vill säga toriska linser. Men nu kan det vara rätt läge att tänka om. Genom att boka in en synundersökning kan man få testa den bioinspirerade kontaktlinsen Biotrue ONEday – med samma vatteninnehåll som ögats hornhinna.

I framtagandet av kontaktlinsen har Bausch + Lombs forskare tittat på blinkningsprocessen hos ett stort antal användare, och utifrån dessa mönster tagit fram en lins för stabil och skarp syn. Det gör att även astigmatiker kan upptäcka fördelarna med kontaktlinser.

Det speciella med Biotrue ONEday är dessutom att linsen behåller 98 procent av fukten i upp till 16 timmar. Det motsvarar en hel dags användande och innebär att man kan känna sig trygg och bekväm med linserna även framåt kvällen.
– Meningen med linserna är att man inte ska känna av dem. De ska bara vara i ögat och kännas bra, säger Kari Anne Jahr optiker hos Bausch+Lomb Nordic.

Optiker rekommenderar alla glasögon- och kontaktlinsbärare att regelbundet se över sin syn. Genom att boka in en undersökning får man chansen att testa Biotrue ONEday kostnadsfritt i fem dagar.

 

Biotrue ONEday är medicinteknsik produkt

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page