85 procent av alla med kontaktlinser har aldrig bytt modell

Är du en av dem som alltid använder samma sorts linser? 85 procent av alla med kontaktlinser har aldrig bytt modell – trots att två av tre användare upplever en oskarp syn.
Men nu finns en månadslins som ger bekväm och bra syn hela dagen.

I dagens digitala vardag är det vanligt att tillbringa så mycket som tio timmar per dag framför skärmar. Det kan ge uttorkade linser, trötta ögon och en oskarp syn. Då gäller det att ha en bra månadslins som ger en lika bra syn från att man går upp tills man går och lägger sig.

ULTRA® är en månadslins med silikonhydrogel som behåller fukten i linsen i upp till 16 timmar. Därför torkar ögonen inte ut och man slipper den där känslan av att behöva ta ut linserna. Materialet ger ögat det syre som behövs och bidrar till ökad komfort och skarp syn genom hela dagen.

En undersökning med närmare 500 personer som använde linserna i mer än sju dagar, och i snitt satt mer än tre timmar framför skärmar, gav ett övertygande resultat. Hela 90 procent av användarna var mycket nöjda med ULTRA®-linserna. De uppgav bland annat att linserna var lika bekväma mot slutet av dagen som på morgonen.
– Kontaktlinsanvändare kräver linser av hög kvalitet och som levererar den långvariga komfort och skärpa de behöver. Vi har jobbat outtröttligt för hitta de perfekta linserna, säger Dan Hook, chefsforskare hos Bausch+Lomb.

ULTRA®-linserna har High Definition Optics – en teknik som bidrar till att minska förekomsten av suddighet, halofenomen och bländning. Det leder till en skarp, klar syn öven i svag belysning som t.ex. bilkörning på kvällen. 

 

ULTRA Contact Lenses är medicintekniska produkter

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page