Ta hand om dina ögon i höst och vinter.

I och med det allt kyligare vädret får många problem med torra ögon.  Är du en av dem? 

Det grundläggande problemet till torra ögon är att ögats tårfilm inte riktigt fungerar som den ska. Tårfilmen har flera viktiga funktioner, t.ex. smörja ögats yta, hålla det fuktigt, försörja ögat med syre och näringsämnen samt skölja bort främmande partiklar. Dessutom innehåller tårfilmen bakteriedödande ämnen som skyddar ögat mot infektioner.

Under vinterhalvåret kan problemen med torra ögon kan uppstå i och med att luften är torrare och det blåser mer så här års. Vi har gärna det varmare inomhus och temperaturskillnaderna mellan inom- och utomhusmiljö blir större.

Många med torr hud ger huden lite extra kärlek under vinterhalvåret  - med både vårdande dag –och nattkrämer. Lika naturligt borde då vara viktigt att ta hand om sina ögon och hjälpa dem med fuktgivande och smörjande ögondroppar.

Oxyal Triple Action och Oxyal Care gel är som smörjande och vårdande “dag och nattkkrämer “- men för ögonen.

Oxyal Triple Action – Ögats Dagkräm.

Studier visar att 86% av de med torra ögon har problem med ett instabilt lipidlager i tårfilmen[1]. Då behövs något annat än fuktgivande ögondroppar för att lindra. Oxyal Triple Action* är en vårdande och långtidsverkande ögondroppe, helt utan konserveringsmedel, som djupgående verkar på tårfilmens tre lager – mucinlagret, vätskelagret och lipidlagret. Oxyal Triple Action innehåller: hyaluronsyra, karbomer, glycerid och trigrycerid.

Oxyal Care Gel – Ögats Nattkräm

Komplettera gärna nattetid med med Oxyal Care Gel* – en gel som ger en vårdande och långtidsverkande effekt tack vare substanserna dexpanthenol (provitamin B5) och karbomer.

Man köper enkelt dropparna HÄR genom att klicka på länken 

 

[1] Lemp MA, Crews LA, Bron AJ, et al. Distribution of aqueous-deficient and evaporative dry eye in a clinic-based patient cohort: a retrospective study. Cornea 2012; 31:472–478 

*Vid kontaktlinsanvändning, ta ur kontaktlinserna, applicera produkten och vänta ca 15 minuter innan linserna sätts i.

Oxyal produkterna är medicintekniska produkter

OXY/SE/1811/0096

 

Frågor?

Online Beratung - form

Online Beratung - page